Paula Herlo, Jurnalist
Paula Herlo
Jurnalist
#The Power of One: How Small Actions Create Big Change

Paula Herlo este un jurnalist cu o experiență vastă. De 25 de ani face parte din echipa Știrilor PRO TV, iar de 15 ani face investigații în cadrul echipei România, te iubesc!. Paula Herlo a semnat campanii importante care au produs schimbări: „Tu ştii ce mai face copilul tău?” – campanie premiată cu Emmy, la New York, în 2008, care a generat o lege ce protejează copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă, în străinătate; „Există viaţă după moarte” – campanie care a determinat dublarea numărului de donatori de organe; „Avem viaţă în sânge”, care a obligat autorităţile să înfiinţeze Registrul Donatorilor Onorifici de Celule Stem, vital în cazul bolnavilor de leucemie; „Vreau şi eu părinţii mei”, în urma căreia s-a schimbat legea adopţiilor.

Implicarea, responsabilitatea socială, dorința de a face bine se găsesc printre motivațiile ei personale și profesionale. A fost una dintre primele persoane care a militat activ pentru campania #NoiFacemUnSpital, a fundației Dăruiește Viața.

În ultimii ani, alături de colegii din echipa România, te iubesc!, a scris două cărți: România, te iubesc! și Ne facem bine.

Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR
Dana Dima
Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR
#În zodia lui 13

Dana Dima (Demetrian) este vicepreședinte Retail & Private Banking al Băncii Comerciale Române și membru în Boardul BCR. Este implicată în activitatea BCR Fond de Pensii ca președinte al Consiliului de Supraveghere și BCR Payments ca membru al Consiliului de Supraveghere. De 13 ani, este membru activ al Consiliului de Administrație al Biroului de Credit din România. Deține o diplomă de master, obținută în 2003 la Școala Națională de Studii Superioare Postuniversitare, în parteneriat cu « Conservatoire National des Arts et Métiers », Paris, și o diplomă de master în economie, obținută la Academia de Studii Economice din București.

Fascinată de sisteme și procese și cu o gândire analitică, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare la Universitatea din București, începându-și cariera în 1997 ca manager IT la BRD Groupe Société Générale.

Consideră că în viață este important să construiești, pas cu pas, o fundație solidă, pe care, în cazul bankingului, să poți dezvolta încrederea oamenilor în serviciile și produsele financiare. Este unul dintre motivele pentru care, dincolo de specializarea IT, a ales să migreze către retailul bancar, pentru a fi și mai aproape de oameni, clienți și colegi.

Timp de 26 de ani a fost implicată activ în proiecte de dezvoltare și transformare a industriei bancare – proiecte de inovație și digital banking, management de produse și segmente retail și microîntreprinderi. Consideră că puterea inovației în banking este principala cale spre evoluție.

Dana Dima a contribuit astfel la reinventarea bankingului din România prin intermediul noilor tehnologii, ecosistemul digital George, cu aproape 1,7 milioane de utilizatori și cel mai mare rating din rândul aplicațiilor bancare, fiind cel mai recent exemplu.

Principiile unei vieți sănătoase și libere de prejudecăți stau la baza construcției întregului parcurs profesional și personal. Este pasionată de sport și îi place să descopere locuri speciale practicând speologia și scufundările. Adoră să călătorească în timpul liber pentru a cunoaște si a înțelege culturi și istorii.

A experimentat antreprenoriatul, cu propria firmă de consultanță financiară, și crede că succesul înseamnă să te bucuri de ceea ce construiești și lași în urma ta.

Adrian Ariciu, CEO METRO România
Adrian Ariciu
CEO METRO România
#Viaţa în viteza a–8-a

Adrian Ariciu este doctor în economie cu peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea și implementarea strategiilor de business, în construirea și în coachingul echipelor din sectorul de comerț, cu preponderență în industria wholesale. Din august 2020, Adrian conduce operațiunile METRO România în calitate de Chief Executive Officer, iar debutul în carieră l-a avut tot în cadrul companiei METRO, la începutul anilor 2000. De-a lungul anilor, a ocupat diverse roluri comerciale, coordonând activitatea mai multor departamente din cadrul organizației. În perioada 2013-2017, din poziția de Chief Commercial Officer, a contribuit cu succes la transformarea modelului de afaceri METRO Ucraina. Totodată, a câștigat experiență locală și internațională privind politicile comerciale, cu focus pe planificarea eficientă a resurselor relevante activității, precum și pe dezvoltarea business-ului prin deschiderea de noi unități, având la bază cele mai inovatoare strategii în afaceri si cele mai eficiente standarde de performanță.

În 2017, Adrian Ariciu a revenit în România, unde a fost numit membru în boardul de management al METRO România, ocupând poziția de Chief Sales & Operations Officer, dupa care în 2018 expertiza sa a fost solicitată din nou, de asta dată de către METRO Rusia, unde de-a lungul a doi ani, din rolul de Chief Commercial Officer, a contribuit decisiv la stabilizarea modelului wholesale.

“Cred în viziunea de business orientată spre clienți, dar și în dezvoltarea și în progresul METRO România, obiective care pot fi obținute cu ajutorul echipelor pe care le formăm. Totodată, cred în potențialul pieței locale și în succesul sectorului de wholesale, în ansamblu. Este nevoie de curaj pentru a consolida un model de afaceri cu tradiție, într-un mediu economic modern. Consider că focusul pe clienți și pe conturarea strategiilor de business, care să contribuie la succesul afacerilor clienților noștri profesioniști, ne ajută să consolidăm performanțele business-ului și să ne menținem poziția în vârf”, punctează CEO-ul METRO România.

Virgil Stănescu, Președinte Executiv Sports HUB și Vicepreședinte CEO Clubs Romania
Virgil Stănescu
Președinte Executiv Sports HUB și Vicepreședinte CEO Clubs Romania
#My lucky numbers: 90% antrenament și 10% oportunitate

Virgil este în prezent Președinte Sports HUB România și Vicepreședinte CEO Clubs România. A fost timp de zece ani căpitanul echipei Naționale a României și a fost de cinci ori desemnat drept cel mai bun jucător de baschet român. Cu o carieră impresionantă, Virgil a jucat baschet la cel mai înalt nivel din Europa, cu apariții în Euroliga, Euro Cup și EuroChallenge. După cariera sa sportivă, a rămas implicat în baschet, preluând rolul de președinte al echipei Steaua CSM EximBank și a fost, de asemenea, ales vicepreședinte al Federației Române de Baschet.

Este absolvent al Universității din Alabama de Sud, unde a fost recent introdus în “Hall of Fame”-ul universității. Virgil deține un masterat în integrare economică europeană de la Universitatea de Arte și Științe „Gheorghe Cristea”, un masterat în Leadership și Management de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) și o diplomă de coaching de la Școala Națională de Coaching „ANS”.

Adela Militaru, Sales & Trade Marketing Director la JTI România
Adela Militaru
Sales & Trade Marketing Director la JTI România
#De la 5 la 500

Adela Militaru este în prezent Sales & Trade Marketing Director JTI România. Cu o experiență de peste 18 ani pe plan local și internațional, a condus echipe de la cinci oameni la 500. Adela are marketingul la suflet – îi plac poveștile care inspiră, dar este om de vânzări în gândire, pentru că o energizează cifrele și obiectivele ambițioase.

Își încarcă bateriile prin interacțiune, se concentrează pe progresul continuu, iar pasiunea ei este dezvoltarea și motivarea oamenilor. Mamă a doi copii, este o promotoare a echilibrului dintre carieră și familie.

Marcel Vulpoi, Co-proprietar Gramofon Wine
Marcel Vulpoi
Co-proprietar Gramofon Wine
#Numbers don’t lie

Marcel Vulpoi, doctor în contabilitate începând cu anul 2009, și-a început cariera în domeniul contabilității în anul 2004 în calitate de acționar al Vulpoi & Toader Management, firmă care în prezent este cea mai mare din România în domeniul contabilității, oferind servicii de tipul one-stop-shop în domeniul contabilității, consultanței, HR, legal, fonduri europene etc. Ulterior și-a diversificat portofoliul cu investiții în domeniul producției de vin, devenind acționar al cramei Gramofon Wine, dar și în domeniul HoReCa, deținând winebarul The Great Hill precum și The Great Hill Society Club, locație care activează în industria organizării de spectacole, concerte, piese de teatru și evenimente la Palatul Bragadiru. Pe lângă aceste proiecte mai gestionează investiții în domeniul IT prin societățile StudentNews, Software Solution by VTM și în domeniul arhivării prin societatea ARhivatorul.

Andrei Hareţ, International Managing Director
Andrei Hareţ
International Managing Director
#Curajul reinventării

Andrei Hareț este unul dintre cei mai proeminenți executivi români din FMCG. Pe parcursul unei cariere de aproape 30 de ani, Andrei a activat în aproape toate tipurile de organizații, de la mici companii românești, la mari companii locale și, pentru majoritatea carierei, în mari corporații globale. Andrei posedă și o vastă experiență multi-culturală, el colaborând de-a lungul timpului cu oameni apartinând a peste 50 de naționalități.

Andrei este finanțist prin pregătire, el parcurgând pas cu pas toate etapele dezvoltării profesionale pentru un om de finanțe, de la contabil junior pentru mici firme locale până la Director Financiar în cadrul unei companii multinaționale.

Andrei s-a numărat printre primii expatriați români când, în 2001, a fost promovat pentru o poziție financiară regională în Orientul Mijlociu, în cadrul unei mari corporații multinaționale.

După un stagiu de aproape cinci ani ca Director de Vânzări și Distribuție în România în cadrul unei alte multinaționale, Andrei este promovat în cadrul aceleiași companii în 2010 Managing Director în Ungaria. Rezultatele excelente obținute acolo l-au propulsat în poziția de Managing Director pentru Țările de Jos și Franța în cadrul aceleiași companii, poziție pe care a deținut-o timp de opt ani, până în luna martie a acestui an.

După aproape 30 de ani de activitate, din care jumătate în străinătate pe două continente, Andrei a decis să își acorde o binemeritată pauză în timpul căreia se va implica mai mult în afacerile familiei. Apoi va abordă cu determinare și pasiune următoarea provocare.

Răzvan Botezatu, Chief Growth Officer Untold Universe (Untold Grup)
Răzvan Botezatu
Chief Growth Officer Untold Universe (Untold Grup)
#Vârsta nu este doar un număr

Răzvan Botezatu este Chief Growth Officer pentru Untold Universe (Untold Grup), având misiunea de a coordona planificarea și execuția strategiilor de creștere a veniturilor, cât și a profitabilității vânzărilor către clienții finali în cadrul UNTOLD Group, aici fiind incluse vânzarea de bilete și abonamente, activitățile de turism, produsele co-branded ale grupului Untold, veniturile din activități de food and beverage precum și din alte activități ale companiilor din Grup. Răzvan se va implica în activități de organizare și susținere a guvernanței companiei la nivel de grup.

Răzvan aduce cu el o experiență de peste 25 de ani în vânzări și peste 15 ani de leadership într-o carieră atât în IT (Tehnologia Informației), cât și în FMCG (Bunuri de Larg Consum). El a deținut diverse poziții de la vânzări entry level până la cele de leadership regional în trei companii multinaționale de top, lideri mondiali în domeniile lor de activitate (Xerox, Coca Cola, Microsoft).

Pe parcusul celor peste 13 ani de IT, Răzvan a crescut din rolul de agent de vânzări până la nivelul de Director Regional al diviziei de Vânzari și Servicii de Externalizare, coordonând echipe complexe de vânzări, livrarea serviciilor, cât și operaționale, compania devenind lider în servicii de outsourcing în domeniul său de activitate. A deținut o poziție de senior leadership în board-ul unei companii de top de IT, conducând transformarea digitală și adopția tehnologiilor cloud în clienții majori din domeniul privat, cât și cel public.

În cei șapte ani de FMCG, Răzvan a condus mai multe echipe atât de vânzări, cât și de strategie comercială, revitalizând profitabilitatea vânzărilor în Clienții Majori prin îmbunătățirea proceselor de vânzări, cât și prin crearea și implementarea unei noi politici comerciale. El a înființat și condus o noua funcțiune de Strategie Comercială și a coordonat un proiect cheie la nivel de companie de Revenue Growth Management, împreună cu unul din liderii globali ai pieței de consultanță de business, cu impact pozitiv în creșterea pe termen lung a profitabilității companiei.

Deține un titlu de Executive MBA în marketing la Universitatea Central Europeană, este certificat Lean Six Sigma Green Belt și membru ICF (Federația Internațională de Coaching).

Dan Nistor, Director General Nordic Group
Dan Nistor
Director General Nordic Group
#1st și lecțiile unui drum din România în Japonia

Dan Nistor este un lider inspirațional, plin de energie și cu o experiență vastă în industria FMCG. Dan este specializat în brand marketing, management comercial și al consumatorilor, finanțe, transformare business și managementul schimbărilor organizaționale. A absolvit Institutul Politehnic din Timișoara și a urmat cursuri de specialitate la instituții prestigioase precum International Institute for Management Development (IMD) și Harvard Business School.

Dan a acumulat o experiență operațională extinsă în Europa, Africa și Asia. În ultimii 23 de ani, a ocupat o serie de funcții de conducere la Hellenic Bottling Company în România, Nigeria, Regiunea Baltică, Polonia și Japonia. Este expert în dezvoltarea de noi afaceri și consolidarea relațiilor cu clienții existenți, restructurarea afacerilor, inclusiv pregătirea businessurilor mai mici pentru extindere, planificare strategică, construirea de mărci de succes și echipe interfuncționale performante și implicate. Înainte de a se alătura Nordic Group, Dan a fost lider de proiect în numele Beverage Alliance pentru implementarea SGR în România.

În 2022 a fost numit Director General la Nordic Group, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse alimentare premium, destinate industriilor de retail, HoReCa și cofetărie.

Parteneri

JDE
Orkla Foods
Siviera
Agricola
Carrefour
Danone
Ad Production

Parteneri media

Wall-Street
Retail.ro
Start-up
Biz
Rappel